Ministerul Justiţiei a organizat consultări publice pe marginea Planului de acţiuni privind aducerea penitenciarelor la standardele europene şi combaterea subculturii criminale pentru anii 2024-2027.

La discuţii au participat reprezentanţi ai Ministerului Afacerilor Interne, Consiliului pentru Prevenirea Torturii, Procuraturii Generale, Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale, Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă, administraţiei penitenciarelor, inspectoratului de probaţiune, asociaţiei obşteşti IRIS, Fundaţiei Regina Pacis şi UN Women, a comunicat pentru Infotag serviciul de presă al Ministerului.

Documentul vizează respectarea şi îmbunătăţirea securităţii, ordinii şi disciplinei în instituţiile penitenciare; asigurarea accesului la servicii de calitate şi activităţi conexe; îmbunătăţirea condiţiilor de detenţie; îmbunătăţirea administrării şi bunei guvernări.

Pentru a evalua progresele, Ministerul intenţionează să adopte “o matrice de indicatori pentru a monitoriza rezultatele punerii în aplicare a planului de acţiune şi va convoca reuniuni trimestriale pentru a raporta cu privire la măsurile luate”.

sursa