Aplicații de apărare aeriană sub numele de cod „Tiger Meet” au început luni în spațiul aerian din nordul Germaniei, la aceste exerciții de antrenament participând avioane și personal din 11 țări membre NATO, precum și din state din afara Alianței Nord-Atlantice, precum Elveția și Austria, relatează dpa.

„Primul avion a decolat la 09:00 dimineața (07:00 GMT)”, a indicat un purtător de cuvânt de la baza aeriană Jagel din landul Schleswig-Holstein, în nordul Germaniei. Aproximativ 60 de avioane și elicoptere de luptă din alte țări și 1.100 de militari s-au alăturat forțelor aeriene germane în cadrul acestor exerciții.

Furtunile de vineri în sudul Germaniei au afectat traficul aerian în țară, a spus același purtător de cuvânt. „Dar au ajuns cu toții” la locul de desfășurare a manevrelor, a adăugat el. Primele exerciții au avut loc luni în cursul dimineții, iar alte decolări erau programate pentru partea a doua a zilei.

În zilele următoare nu sunt planificate zboruri pe timp de noapte, iar activitățile aeriene vor fi limitate în weekend. Escadrila tactică Immelmann 51 a forțelor aeriene germane organizează exercițiul pentru a treia oară, după aplicații precedente în 2004 și în 2014.

sursa