În ultimele 24 de ore, în punctele de trecere a frontierei fluxul de persoane a constituit 51.886 de traversări, un număr mai mare fiind consemnat pe sensul de ieșire din țară – 28.473.

Cea mai „activă” frontieră a fost cu România, unde s-au înregistrat 25.276 de traversări, urmată de granița moldo-ucraineană, unde au fost semnalate 16.235 de treceri și alte 10.375 de traversări au fost înregistrate la frontiera aeriană.

„Cu referire la traversarea frontierei de către cetățenii Ucrainei, a fost consemnat un număr total de 15.038 de treceri, dintre care 7.798 – pe sensul de intrare în Moldova. Totodată, numărul de 2.246 au constituit trecerile minorilor ucraineni”, informează IGPF.

De asemenea, în perioada menționată, opt persoane au primit refuz de intrare în țară.

Printre încălcările descoperite de polițiștii de frontieră se numără 43 de treceri ilegale ale frontierei de stat, 61 de persoane documentate; opt persoane au încălcat regimul în PTF și al zonei de frontieră; trei documente de călătorie falsificate; un caz de trafic ilegal de bunuri; un străin a încălcat regulile de ședere în Republica Moldova; 17 încălcări ale regulilor de folosire a vinietei.

sursa