Primăria Municipiului Chișinău informează că 8 persoane cu funcții de răspundere din cadrul Î.M. „Regia Transport Electric Chișinău” au fost suspendate din funcție pe durata desfășurării anchetei asupra cazului de vineri, cu implicarea unui troleibuz, soldat cu decesul unui minor. În prezent cazul este examinat de către organele competente.

Luni, în cadrul ședinței operative a serviciilor municipale, Primarul General a transmis condoleanțe și putere familiei copilei care a decedat. „Este o durere mare pentru toată lumea, în special pentru părinți”, a menționat Ion Ceban.

Edilul a solicitat responsabililor de la Direcția generală educație, tineret și sport, să organizeze discuții/lecții, cu implicarea Ministerului de Interne, referitor la rolul tuturor participanților la trafic, pentru siguranța oamenilor.

E de menționat că în ziua producerii accidentului, la Î.M. „Regia Transport Electric Chișinău” a fost inițiată o anchetă de serviciu. De asemenea, a fost creată o comisie care analizează cauzele tragediei.

De asemenea, APL Chișinău va perfecta o scrisoare cu recomandări către autoritățile de stat, Ministerul Afacerilor Interne, pentru a se autosesiza, în scopul sporirii rigorilor față de participanții la trafic din municipiu. Măsurile se impun în contextul multiplelor accidente rutiere înregistrate inclusiv pe trecerile de pietoni, pentru participanții la trafic care parchează neregulamentar, pe zebre sau în preajma lor și împiedică vizibilitatea rutieră.

Mai mult, Primăria Chișinău examinează o foaie de parcurs referitor la soluționarea aspectelor privind circulația cicliștilor, pentru a identifica soluții pe termen scurt și mediu.

sursa