Violența din studiourile TV reprezintă efectul propagandei executate de mașinăria mediatică a Maiei Sandu. Astfel politologul Vitali Catană a comentat incidentul de la un post TV, unde consilierul prezidențial, Sergiu Tofilat, l-a bătut pe ex-viceministrul de Interne Ghenadie Cosovan.

Într-un mesaj plasat pe Facebook, Catană spune că violența nu-și are locul în spațiul public și mai ales pe micile ecrane, în văzul lumii, iar cei care comit acte de violență în studiouri trebuie sancționați cu refuzul de a le oferi spațiu în cadrul emisiunilor televizate.

“Cetățenii trebuie să cunoască că violența verbală sau fizică constituie apanajul celor care nu dispun de argumente sau al celor lipsiți de capacitatea de a articula un discurs coerent, civilizat și convingător. Și că încurajarea indivizilor care au comportament deviant este dăunătoare pentru binele public din elementarul motiv că aceștia devin extrem de periculoși atunci când sunt promovați acolo unde se adoptă decizii de interes general”, scrie politologul.

Vitali Catană spune că acest comportament agresiv este promovat la greu în societate de către președintele Maia Sandu și partidul controlat de ea, PAS.

“Droaie întregi de trolli plătiți cu sume mari de bani proferează pe rețelele de socializare tot felul de lucruri necuviincioase și injurii în adresa celor care o critică pe Maia Sandu. Dacă vezi pe facebook un profil de babă sau moșneag cu poza încadrată în coroane de floricele și cu sigla ”pas” sub scăfârlie, e clar că trebuie să te aștepți la o tiradă de calomnii și afuriseli de care n-a auzit pământul. Însușirea vicleană de către Maia Sandu și PAS a apelativului ”oamenii buni” face și ea parte din tehnologia urii și agresiunii, căci dacă declari pe cineva ”om bun”, în mod automat ceilalți sunt ”oameni răi”. ”Oamenii buni” sunt susținătorii Maiei Sandu, ”oamenii răi” fiind cei care o critică, iar urmarea segregării ar trebui să fie stigmatizarea și ostracizarea ”oamenilor răi”, bineînțeles”, mai scrie Catană.

Politologul a atras atenția că și unii ”deontologi”, care anterior au condamnat astfel de comportamente, precum cel al lui Sergiu Tofilat, de data aceasta au reacționat “expeditiv, în stil telegrafic, concis precum înscrisul de pe eticheta unui produs expus pe raftul de la magazin și denaturând adevărul. ”Oameni buni”, dar ”buni” de tot, ce să mai…”, conchide autorul.