În oricare țară europeană, Maia Sandu deja era la închisoare pentru abuz de putere. Opinia a fost expusă de către omul de afaceri Veaceslav Platon, la postul de televiziune Ren Moldova. Platon spune că reforma Justiției, pe care o promovează Sandu, dar și acțiunile ei în acest sens, sunt ilegale.

„Să faci evaluarea judecătorilor, verificând averea lor este o prostie! Vor scrie totul pe rude, pe prieteni, cum vei evalua astfel magistrații? Mai mult decât atât, lupta cu corupția autoritățile ar trebui să o înceapă de la ei. În oricare țară europeană, Maia Sandu ar fi stat la închisoare”, a declarat Platon.

Amintim că președintele Maia Sandu, de la investirea sa în funcție, a fost acuzată de mai multe ori de nerespectarea Constituției și a deciziilor Înaltei Curți. Președintelui Sandu i s-a reproșat faptul că aceasta, în mod ilegal, a convocat judecătorii, dar și membrii CEC la Președinție. Totodată, vizita Maiei Sandu la CSM a fost calificată drept abuz de putere de către experții din domeniul Justiției.