Președinta Maia Sandu este pe locul șase în topul celor mai de încredere lideri străini în rândul ucrainenilor, cu 50,4%, potrivit datelor unui sondaj realizat de centrul de analize de la Kiev, New Europe Center, transmite Radio Chișinău.

Pe locul întâi, se situează președintele Poloniei, Andrzej Duda, cu aproape 87% de aprecieri favorabile, acesta fiind urmat de președintele american Joe Biden cu 79% și de șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, cu 73 la sută.

Pe locul patru se poziționează nou premier britanic, Rishi Sunak, în care au încredere 64% dintre ucraineni, iar pe 5 – președintele Consiliului European Charles Michel care a strâns 51 la sută de aprecieri pozitive, cu un procent mai mult decât Maia Sandu.

Printre liderii străini în care ucrainenii nu au încredere pentru al doilea an consecutiv se află președinții rus și belarus, Vladimir Putin și Aleksandr Lukașenko, în opinia a 97 și respectiv 94 la sută dintre respondenți. În topul neîncrederii se mai regăsesc președintele Chinei Xi Jinping (73%) și prim-ministrul Ungariei Viktor Orban (69%).