Consilierul prezidențial, Ala Nemerenco, este numai bună pentru ca să fie subiectul investigațiilor jurnalistice. Consilierul doamnei Maia Sandu se pare că-și ascunde nu doar proprietățile din România, dar și cele din Republica Moldova.

Astfel, candidatul la funcția de ministru al Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Ala Nemerenco, locuiește într-un apartament cu 3 camere, într-un bloc de lângă parcul Valea Morilor din Chișinău.

Deși trăiește de mai mulți ani în această locuință, imobilul nu figurează în nici o declarația de avere și interese ale Alei Nemerenco. În schimb, echipa Sinteza.ORG a aflat că locuința este înregistrată pe numele fiicei acesteia, Daniela Bechet.

EXCLUSIV VIDEO// Apartamentul Alei Nemerenco înscris pe numele unei angajate de la Ziarul de Gardă

Reporterii Sinteza.ORG s-au deplasat până la blocul în care este situat apartamentul consilierei Maiei Sandu. Mai mulți vecini au confirmat că în respectivul apartament locuiește Ala Nemerenco și nu Daniela Bechet, cea care figurează oficial în acte.

EXCLUSIV VIDEO// Apartamentul Alei Nemerenco înscris pe numele unei angajate de la Ziarul de Gardă

Cel mai interesant din toată această poveste este că fiica Alei Nemerenco este angajată la o instituție media care pretinde că este independentă și obiectivă – Ziarul de Gardă. În mod normal, această instituție de presă ar fi trebuit să verifice dacă ceea ce declară consilierul prezidențial corespunde cu ceea ce deține în realitate. Faptul că Daniela Bechet, fiica Alei Nemerenco, face parte din echipa jurnalistei de investigație, Alina Radu, este confirmat chiar de categoria „despre” de pe zdg.md.

EXCLUSIV VIDEO// Apartamentul Alei Nemerenco înscris pe numele unei angajate de la Ziarul de Gardă

Coincidență sau nu, dar fiica Alei Nemerenco a fost studentă la Harvard, precum președintele Sandu și mulți membri ai echipei PAS. Iar într-un interviu acordat Ziarului de Gardă în anul 2008, Daniela Bechet spunea că Harvard are o atitudine socialistă față de studenți, lucru ce îi este pe plac:

„Sistemul de universităţi private din SUA oferă o combinaţie foarte interesantă a formulelor capitaliste şi socialiste…. Faţă de aplicanţii şi candidaţii la admitere, universitatea rămâne rece ca un investitor capitalist. … Dar faţă de cei care devin studenţi la universitate, atitudinea devine total socialistă: ajutor financiar, posibilitatea de a lucra, de a activa în organizaţii diverse, ajutor academic; până şi bilete la concerte sau cocteiluri gratuite la serate.”, se spune în interviu.

Anterior, redacția noastră a publicat o amplă investigație despre cum consilierul Maiei Sandu își tăinuiește proprietățile din România. Și aici surpriză. În loc ca investigația să fie preluată de alte site-uri de investigație, sau să fie preluat doar subiectul, iar respectivele surse media să realizeze propriile investigații, redacția Sinteza.ORG a fost atacată de Cornelia Cozonac, dar și de șefa fiicei Alei Nemerenco, jurnalista Alina Radu.

În schimb, investigația realizată de către echipa Sinteza, a devenit cunoscută în România. Cu atât mai mult, datorită faptului că echipa lucrează asupra investigațiilor despre Ala Nemerenco, unii deputați au depus sesizări la ANI și Procuratura Generală, dar și la instituțiile de la București pentru investigarea minciunilor Alei Nemerenco și posibil tragerea la răspundere penală.

Ala Nemerenco nu a fost de găsit pentru a veni cu o reacție.