Mii de persoane au defilat luni la Caracas pentru a-şi exprima susţinerea faţă de Nicolas Maduro, după “atentatul” a cărui ţintă preşedintele venezuelean susţine că a fost, transmite SubiectulZilei cu referire la agerpres.ro.

Preşedintele Maduro nu a participat la acest marş de circa 15 km între cea mai mare favela din Venezuela, Petare, şi Parque Carabobo, în centrul Caracas.

El a fost absent şi de la precedentul marş de susţinere organizat săptămâna trecută. Nicolas Maduro nu a mai reapărut în public de la 4 august, dată a presupusului atac cu drone cu explozibili produs în timpul unei parade militare de la Caracas la care asista.

“Nu trebuie să mai existe graţieri, pentru ca să nu mai existe conspiraţii. Cei care sunt implicaţi în acest asasinat trebuie să plătească în faţa justiţiei, indiferent care ar fi numele lor”, a declarat la finalul marşului Diosdado Cabello, preşedintele Adunării constituante, for cu puteri aproape nelimitate.

Numeroşi manifestanţi aşa-zişi chavişti – după numele preşedintelui defunct Hugo Chavez – au afişat mesaje de susţinere pentru Maduro, precum şi fotografii cu predecesorul său. Mulţi dintre manifestanţi erau funcţionari şi reprezentanţi ai ţăranilor.

Nicolas Maduro l-a acuzat pe preşedintele columbian Juan Manuel Santos, al cărui mandat s-a încheiat recent, “imperiul” american şi opoziţia venezueleană că sunt responsabili pentru atacul de la 4 august.

Un deputat al opoziţiei, Juan Requesens, a fost reţinut de autorităţi, care îl acuză că a participat la acest “atentat”.

Un mandat de arestare a fost întocmit de Caracas şi pentru fostul preşedinte al parlamentului venezuelean, Julio Borges, una dintre figurile cele mai cunoscute ale opoziţiei venezuelene, în prezent în exil în Columbia.

Pe lângă Juan Requesens, alte nouă persoane au fost reţinute, dintr-un total de circa 20 de persoane suspectate.