Exponenții diasporei se arată nedumeriți de proporțiile războiului mediatic dintre susținătorii liderilor PAS și PPDA, Maia Sandu și Andrei Năstase. Vasile Calmațui, moldovean unionist stabilit peste hotare, se referă, într-o postare pe Facebook, la atacurile furibunde la adresa lui Andrei Năstase, lansate de activistul civic Ștefan Gligor, angajat în echipa propagandistică a Maiei Sandu.

„Activistul civic” Ștefan Gligor lansează o tiradă dură contra lui Năstase. Gligor e unul dintre propagandiștii Maiei Sandu, e invitatul permanent al televiziunilor „libere și independente” unde e prezentat ca „formator de opinie independent”. Gligor a fost propus de Maia Sandu la postul de procuror general al R.Moldova, însă el n-a trecut concursul organizat tot de ea (ne-alegerea lui Gligor a fost unul din pretextele plecării Maiei Sandu de la guvernare în noiembrie 2019), scrie Calmațui, într-o postare pe Facebook.

Calmațui crede că astfel de atacuri favorizează absenteismul la alegerile prezidențiale din 1 noiembrie.

“Acum închipuiți-vă că sunteți susținătorul lui Năstase și citiți așa ceva, veți vota pentru Maia Sandu în turul doi (dacă ea trece cu Dodon)? Eu sunt sigur că o bună parte nu se va deplasa la urne. Și mulți unioniștii intransigenți nu o vor vota Maia Sandu în turul doi căci a dat R. Moldova lui Dodon/Putin prin alianța PSRM-AcuM”, mai scrie Vasile Calmațui.