Un cutremur cu magnitudinea de 7,1 grade pe scara Richter s-a produs luni, 24 aprilie, în regiunea Insulelor Kermadec, la nord de Noua Zeelandă, informează adevărul.ro

Agenția Națională pentru Gestionarea Situațiilor de Urgență (NEMA) a transmis că evaluează în ce măsură cutremurul de luni ar putea afecta Noua Zeelandă și a lansat către populație sfaturile standard, care presupun ca oamenii să se îndepărteze de zonele de coastă dacă au simțit un cutremur lung sau puternic.

„Nu există nici o amenințare de tsunami pentru Noua Zeelandă în urma cutremurului M7.1 – Insulele Kermadec. Pe baza informațiilor actuale, evaluarea inițială constată că este puțin probabil ca seismul să fi provocat un tsunami care va reprezenta o amenințare pentru Noua Zeelandă”, susține NEMA.

Cutremurul s-a produs în vecinătatea locului unde pe 4 martie 2021 a avut loc un cutremur cu magnitudinea 8.1, care a determinat evacuări de tsunami pentru o mare parte din Insula de Nord.

Insulele Kermadec sunt nelocuite, cu excepția insulei Raoul, unde oamenii de știință din Noua Zeelandă au puncte de cercetare meteorologice sau desfășoară lucrări de control al vegetației.

sursa