Scandalurile legate de candidații Partidului Acțiune și Solidaritate se țin lanț. Unii sunt acuzați de escrocherie, alții de contrabandă cu alcool și implicare în furtul miliardului, iar alții sunt acuzați de corupție sau trafic de droguri. Anumiți figuranți în scandalurile publice au anunțat că se retrag din lista candidaților PAS, deși până acum oficial mai figurează în calitate de pretendenți la fotoliile moale de deputat.

Investigația noastră a pornit de la o informație apărută recent în spațiul public, precum că în perchezițiile de la Agenția de Intervenție și Plăți în Agricultură a fost vizat și cumnatul Zinaidei Popa, Adrian Popa, fratele lui Vasile Popa. Am contactat mai multe surse din diverse instituții ale statului și am aflat lucruri foarte interesante.

Adrian Popa este șef Direcție Autorizare Plăți la AIPA și, așa cum am scris mai sus, a fost vizat în perchezițiile recente pe dosarul subvențiilor ilegale în agricultură. Ca urmare a documentării noastre, am aflat că în perioada 2016-2020, trei gospodării țărănești, controlate de rudele apropiate ale lui Adrian Popa, au beneficiat de subvenții de la stat în valoare totală de peste 4 milioane de lei. Mai exact, de 4 057 061 de lei.

Am cerut o reacție la AIPA la această informație, iar șeful Serviciului relaţii externe şi comunicare, doamna Liliana Martin, ne-a comunicat că va reveni în scurt timp cu un comentariu.