Un călugăr de la mănăstirea ”ARBORE” este căutat de procurorii DIICOT fiind acuzat de viol împotriva a doi băieți minori.

Actul sexual ar fi avut loc  prin coruperea minorilor cu bani. Monahul ar fi ajuns la Arbore de la Mitropolia Moldovei și Bucovinei cu sediul la Iași, cu binecuvântarea IPS Calinic, arhipiscopul Sucevei și Rădăuților.

Când a aflat că este căutat de DIICOT, iar procurorii au aflat la ce mănăstire de află, călugărul s-a făcut nevăzut, informează StiridinBucovina.

Reacția Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților

”- Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților a luat act de urmărirea penală a respectivului ierodiacon, drept pentru care s-a dispus, în Ședința Permanenței Consiliului Eparhial, din data de 03.03.2023, oprirea de la slujirea liturgică.

– Pentru că acuzația este de ordin penal, o anchetă internă va avea loc după încheierea cercetării de către organele judiciare; în cazul în care cercetarea confirmă fapta, persoana va fi deferită Consistoriului monahal, în vederea excluderii din cler.

– Spre informare, precizăm că persoana acuzată a dat la intrarea în viața monahală o declarație pe propria-i răspundere că nu are „orientări homosexuale sau de altă natură, care să constituie impediment de a fi hirotonit”.

– În plus, de la sesizarea presupusei fapte, ieromonahul a părăsit mănăstirea fără știrea conducerii mănăstirii.”.

sursa