Ucraina a afirmat luni că a respins în timpul nopţii de duminică spre luni un atac rus de amploare ce a vizat oraşul Dnipro, în zona est-centrală a ţării, cu rachete şi drone explozive, informează AFP, citat de Agerpres.

Potrivit autorităţilor locale regionale, şapte persoane au fost rănite.

„În timpul acestui atac nocturn, Rusia a lansat 16 rachete de diferite tipuri şi 20 de drone Shahed. În total, patru „rachete de croazieră Kh-101/Kh-555″ şi toate cele 20 de drone au fost distruse de apărarea antiaeriană”, a anunţat armata ucraineană.

Cu toate acestea, armata ucraineană nu a oferit detalii asupra pagubelor provocate de cele 12 rachete care au trecut de apărarea sa.

Mai devreme luni dimineaţa ea a raportat că ruşii au lansat un atac masiv cu rachete şi drone, fără a spune unde exact şi adăugând că se vor face precizări după clarificare.

Potrivit unui mesaj pe Telegram al primarului oraşului Dnipro, Boris Filatov, nu au mai fost niciodată bombardamente (asupra oraşului) de o asemenea amploare de la începutul războiului.

Dnipro, oraş care avea circa 1 milion de locuitori înainte de invazia rusă, se află la 125 de kilometri de linia frontului actuală.

„Locuitorii din Dnipro nu au dormit şi s-au rugat pentru rudele şi prietenii lor”, a mai spus Filatov.

La rândul său, Serhii Lisak, guvernatorul regiunii Dniepropetrovsk unde se află Dnipro, a afirmat că trupele Kievului au doborât în noaptea de duminică spre luni 15 drone şi 4 rachete de croazieră deasupra regiunii.

„Mai multe clădiri ale unii unităţi de salvare au fost avariate. Două incendii au fost declanşate, care au fost deja stinse. Peste 10 camioane şi maşini au fost distruse şi 25 de maşini şi 2 autobuze au fost avariate”, a adăugat guvernatorul.

Potrivit lui Lisak, şapte persoane au fost rănite.

De la începutul lunii mai, Rusia şi-a înmulţit bombardamentele în timpul nopţii, în special asupra Kievului.

Ucraina susţine că apărarea sa antiaeriană, întărită de ajutorul militar occidental, doboară majoritatea dronelor şi rachetelor ruse.

sursa