Primarul general Ion Ceban se arată mândru de Proiectul Educație Online, creat de Primăria Chișinău. Edilul spune că acesta este un proiecte național preluat peste hotare.

„Proiectul Biblioteca digitală „Educație online” l-am lansat într-un format simplu, fiind un concept de resursă educațională deschisă ghidată de motto-ul „Învață altfel”, ca soluție la izolarea socială impusă de pandemie.

În cei 2 ani a reușit să adune peste 7600 de lecții video la toate disciplinele de bază pentru clasele 1-12. În spate am fost o echipă forță formată din specialiști, parteneri, oameni care doreau să ajute și foarte multe cadre didactice.

De la lansare, biblioteca a înregistrat 749,356 de utilizatori și 7,119,265 din toată lumea.

Astăzi am participat la un eveniment de totalizare care își propune să treacă în revistă cele mai mari succese obținute în cadrul Proiectului transfrontalier „Educație online fără hotare” în perioada 2020-2022, inițiativă care a înregsitrat peste 5000 de cadre didactice din Republica Moldova și alte țări, care au implicat elevii în diverse inițiative educaționale care au drept scop dezvoltarea competențelor cheie pentru o carieră de success în secolul 21”, a declarat edilul.

În cadrul conferinței sunt prezentate cele mai memorabile parteneriate transfrontaliere câștigătoare ale Concursului „Educație online fără hotare – Colaborări Transfrontaliere Remarcabile” și este organizată Expoziția cu același nume, în cadrul căreia elevii și cadrele didactice participante, expun cu mândrie succesele obținute în cadrul parteneriatelor marca „Educație online”.