Sute de protestatari musulmani au luat cu asalt duminică un aeroport din  Daghestan, una din republicile componente ale Federației Ruse, în timp ce strigau “Allahu Akbar” atacând un avion care venea de la Tel Aviv. Primele informații din presa rusă indică faptul că incidentul ar fi pornit de la o serie de mesaje de pe Telegram care susțineau faptul că în aeronavă s-ar afla refugiați din Israel.

Garda Națională Rusă și trupe de securitate suplimentare au fost acum dislocate pe Aeroportul Internațional Makhachkala din Dagestan pentru a ține sub control protestatarii musulmani care protestau și îi căutau pe pasagerii sosiți cu un avion venit direct din Tel Aviv, Israel.

Imaginile care au ajuns virale pe internet arată și avionul pe care protestatarii revoltați îl vizau, dar și pe pilotul aeronavei care le transmite călătorilor săi faptul că nu este sigur să deschidă ușile pentru a ieși.

Presa rusă susține faptul că această manifestație a fost instigată de mesajele trimise pe Telegram conform cărora pe aeroportul Makhachkala ar fi urmat să aterizeze o serie de “refugiați israelieni”. Pornind de la aceste mesaje, mulțimea s-ar fi adunat pe piste în căutarea acestora.

sursa