Membrii şi simpatizanţii PPDA continuă să înghită cu greu demiterea Guvernului condus de Maia Sandu, în urma unei moţiuni de cenzură, depusă în toamna anului trecut. În opinia acestora, asumarea răspunderii pentru legea Procuraturii a fost o decizie ciudată, luată fără consultarea colegilor din blocul ACUM, dar şi a partenerilor occidentali.

Mai mult, unii dintre susţinătorii formaţiunii lui Andrei Năstase consideră că Maia Sandu va avea soarta lui Iurie Roşca, acuzat că a trădat electoratul cu viziuni de dreapta.

„După aceste ciudățenii, eu nu mai vreau să creștem un nou un „Roșca” sau un „Ghimpu”, care în final și-au developat „ciudățeniile”, dar, din păcate, era prea târziu și care prea ne-au jucat festa”, scrie internautul Petru Gîţu, activist al PPDA, într-o postare pe Facebook. „Cineva ar dori să fie uitată această diversiune contra propriului popor, în urma căreia au fost oprite toate reformele în ţară”, scrie un alt simpatizant al PPDA, Igori Crutoi.

Anterior, şi liderul PPDA, Andrei Năstase, a declarat că asumarea de către Guvernul Sandu a răspunderii pentru Legea Procuraturii, fapt care a dus la demiterea fostului Cabinet de Miniştri, nu a fost agreată de partenerii externi ai Republicii Moldova.