Şeful departamentului de telecomunicaţii al serviciilor secrete britanice (GCHQ), Jeremy Fleming, a prezentat marţi guvernului de la Londra o analiză asupra riscurilor pentru securitatea naţională asociate dezvoltării Inteligenţei Artificiale (AI), relatează agenţia EFE, potrivit Agerpres.

Downing Street, biroul premierului Rishi Sunak, a informat după această reuniune că Fleming a oferit o “evaluare lucidă” asupra ameninţărilor pe care le implică această tehnologie emergentă, în special a acelora pe terenul “dezinformării”.

Consiliera ştiinţifică principală a guvernului britanic, Angela McLean, a abordat la rândul ei “potenţialele domenii de aplicare şi riscuri” ale Inteligenţei Artificiale.

Miniştrii britanici “s-au declarat de acord asupra potenţialei capacităţi transformatoare a Inteligenţei Artificiale”

Miniştrii britanici “s-au declarat de acord asupra potenţialei capacităţi transformatoare a Inteligenţei Artificiale” şi au subliniat că este “de o importanţă vitală să fie păstrată încrederea cetăţenilor cu privire la folosirea ei”, a mai semnalat Downing Street.

Pentru a menţine această încredere, notează guvernul britanic, este necesară “o reglementare care să ofere oamenilor siguranţă, dar care să nu inhibe inovaţia”.

Premierul Sunak a susţinut în faţa membrilor Cabinetului său că Inteligenţa Artificială va fi un aspect primordial atât pentru economia britanică cât şi pentru securitatea naţională. O reglementare asupra utilizării acesteia “poate fi una din politicile cele mai importante pe care le vom dezvolta în anii următori, astfel că trebuie să ne asigurăm că facem lucrurile bine”, a concluzionat premierul britanic.