Schimb de putere la Washington. Donald Trump a depus aseară jurământul de credință și a devenit astfel cel de-al 45-lea președinte al Statelor Unite. Jurământul a fost depus, tradițional, pe treptele Capitoliului, așa cum au făcut-o la rândul lor și predecesorii săi.

Jurământul: „Eu, Donald Trump, jur solemn să îndeplinesc cu bună credinţă funcţia de preşedinte al Statelor Unite şi să fac tot ce îmi stă în putinţă să păstrez, să protejez şi să apăr Constituţia Statelor Unite. Aşa să-mi ajute Dumnezeu”.

După ce a rostit jurământul, Donald Trump a ținut și primul său discurs în calitate de Șef al statului. El le-a mulțumit oamenilor din întreaga lume, dar și cuplului Obama pentru ajutorul acordat în perioada tranziției.

“Trebuie sa ne reconstruim țara. Împreuna vom decide viitorul Americii și al lumii pentru mulți ani. Nu transferăm țara de la un politician la altul, ci le-o redăm oamenilor. E ziua voastră, ziua când SUA a redevenit țara voastră. Sistemul s-a protejat pe el însuși, dar nu și pe cetățeni. Victoriile lor nu au fost și victoriile voastre”, a declarat Donald Trump în discursul său.

El le-a promis americanilor că de acum înainte, interesele lor vor fi pe primul plan pentru administrația de la Casa Albă, iar Statele Unite vor prospera.

“De azi, doar America va fi prima. Fiecare decizie va fi luată pentru a fi în avantajul muncitorilor americani. Voi lupta pentru voi. Vom cauta prietenia tuturor țărilor lumii. Nu vrem sa ne impunem modul de viață nimănui, ci să il facem să strălucească. Vom uni lumea civilizată împotriva terorismului islamist”, a mai declarat Trump.

Donald Trump este cel mai bogat și cel mai în vârstă președinte al SUA.