Primăria Chișinău a început discuțiile privind inițierea unui acord de colaborare cu orașul Haifa din Israel. Subiectul a fost abordat astăzi în cadrul unei întrevederi dintre primarul Ion Ceban și viceprimarul din Haifa, Shimshon Ida, care a vizitat Primăria Capitalei.

”Am discutat despre inițierea unui Acord de colaborare, care ar duce la realizarea mai multor proiecte comune, iar până atunci am convenit să stabilim o foaie de parcurs. Totodată, am discutat despre unele evenimente pe care urmează să le organizăm de comun cum ar fi: prezentarea mediului de afaceri din Israel, a profilurilor investiționale Chișinău, dar și prezentarea filmului realizat recent de Primăria Chișinău în memoria victimelor pogromului de la Chișinău”, a declarat Ion Ceban.

Edilul a precizat că își propune să realizeze schimburi de experiență și în așa domenii precum transport, sănătate, educație și sport.

Amintim, la începutul lunii martie, Ion Ceban a efectuat o vizită de lucru în Israel, acolo unde, la fel, a avut o întâlnire cu viceprimarul din Haifa, al treilea oraș ca mărime din Israel. Atunci, edilul a mai avut întrevederi importante cu demnitari israelieni din parlament, guvern, dar și cu aleși locali, oameni de afaceri și lideri de organizații neguvernamentale.