Românii au ieșit din nou în stradă. 30 de mii de oameni au protestat aseară împotriva amnistiei și grațierii. Acțiuni similare au fost organizate și în alte orașe din România, iar presa de peste Prut scrie că în jur de 100 de mii de oameni au ieșit în stradă, acestea fiind cele mai ample manifestații din ultimii ani.

Manifestanții au scandat lozinci în susținerea DNA-ului românesc și au strigat “Jos Guvernul!”  și “La închisoare, nu la guvernare!”. În marile orașe ale României au ieșit în stradă zeci de mii de oameni. La Sibiu și Cluj au protestat câte 10 mii de oameni, iar la Timișoara au ieșit în stradă peste 11 mii de manifestanți. Mulțimea s-a adunat în Piața Universității, iar coada s-a întins până în Pața Victoriei.

Proteste similare au avut loc și săptămâna trecută când zeci de mii de oameni au ieșit în stradă. Aceștia sunt nemulțumiți de cele 2 Ordonanțe de urgență privind grațierea și modificarea legilor penale. Duminica trecută, protestatarilor li s-a alăturat și președintele Klaus Iohannis care ulterior a declarat că va iniția procedura de demarare a unui referendum în acest sens.