Primarul de Bălți, Renato Usatîi, se inspiră din programul electoral al Partidului Acasă Construim Europa (PACE) și lansează inițiative dându-le drept proprii.

Coincidență sau nu, duminică, 30 mai, liderul Partidului Politic PACE  a vorbit despre unele inițiative fără precedent din planul PACE de reintegrare a diasporei acasă.

Programul conține, de asemenea, crearea unui ghișeu unic de consultare pentru Diaspora care vine în Moldova pentru o perioadă scurtă de timp, în vacanță, și un plan pentru reintegrarea celor care se întorc definitiv acasă.

„Noi propunem un plan concret de reintegrare, care le va ușura calea spre țară. Oamenii care au adunat o avere peste hotare, muncind mulți ani și cumpărându-și mașini sau mobilier, când vor reveni în Republica Moldova vor plăti zero taxe și impozite, dacă își aduc averea acasă și revin pentru totdeauna”, a menționat Cavcaliuc.

Acești oameni vor simți nu doar că sunt așteptați în țară, dar și că le sunt create condiții ca să trăiască bine și în liniște, aici, alături de părinți și copii, potrivit liderului PACE.

O zi mai târziu, pe site-ul partidului primarului de Bălți apare o știre despre o inițiativă asemănătoare a Blocului “Renato Usatîi”.

Potrivit portalului Telegraph.MD, Usatîi este mai mereu cu ochii pe Cavcaliuc. Anterior acesta a apreciat o știre despre lansarea în campanie a partidului PACE, care în loc de discursuri oficiale, așa cum fac toți, a prezentat Moldova – culcată într-un sicriu și Moldova viitorului, care va renaște odată cu sosirea unei noi clase politice.

Amintim că nu este prima data când Usatîi fură idei de la alți concurenți electorali. La alegerile prezidențiale din toamnă, Partidul Nostru a reprodus în proporție de sută la sută site-ul de campanie a PAS-ului.

Partidul Acasă Construim Europa va fi nr.1 în buletinele de vot în cadrul alegerilor parlamentare din 11 iulie.