Primarul de Bălți, Renato Usatîi, se pare că s-a supărat pentru că a fost ignorat la protestul din 6 decembrie, organizat de Maia Sandu. În cadrul unei emisiuni la un post privat de televiziune, acesta a declarat că va organiza propriul protest, după propriul scenariu.

„Am discutat cui cei din PAS, trebuia să particip eu, trebuia să vorbească primarul din Vulcănești, doamna Grițco, Cereteu, primarul de Drochia. Am întrebat care este scenariul, cine va mai participa și trebuia să fie cineva din partea PD și cineva din partea PRO Moldova. Eu nu am dreptul că acuz organizatorul, fiecare își face scenariul… Iată eu o să organizez în timpul apropiat un protest, o să fie scenariul meu”, declarat Usatîi.

Amintim că în ziua de 6 decembrie, Maia Sandu a organizat un protest în PMAN. La acțiune s-au alăturat și alți lideri politici precum Andrei Năstase, Renato Usatîi, Andrian Candu și Pavel Filip. Acestora însă, nu li s-a permis să urce pe scenă pentru a vorbi în fața mulțimii.

Precizăm că protestul de duminică, la care, potrivit poliției, au participat în jur de 5000 de persoane, s-a desfășurat cu încălcarea normelor epidemiologice.