Autoritățile de la Chișinău fac apel către oficialii din Uniunea Europeană să adopte sancțiuni împotriva „oligarhilor corupți”, care lucrează „cot la cot cu Rusia” pentru a destabiliza situația din Republica Moldova. Acest lucru a fost menționat de către ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu, după o întrevedere cu oficiali de la Bruxelles, conform deschide.md.

„Unul dintre obiectivele noastre de astăzi este ca acest lucru să se facă urgent: necesitatea ca Uniunea Europeană să aplice sancțiuni împotriva oligarhilor corupți care au fugit din R. Moldova, care au furat foarte mulți bani și care muncesc cot la cot cu Rusia, ca să destabilizeze țara și să provoace violență pe străzile din Moldova”, a declarat Nicu Popescu pentru publicația Deutsche Welle.

Jurnaliștii DW mai scriu că între timp la Chișinău au loc diverse proteste organizate de susținătorii controversatului politician Ilan Șor. De asemenea, Popescu a acuzat Moscova de faptul că încearcă să facă derapaje în Moldova de la cursul său stabilit.

Nicu Popescu a mai vorbit și despre securitatea din stat, spunând că R. Moldova are nevoie de echipament pentru protecție aeriană. Asta după ce mai multe rachete au survolat spațiul aerian al R. Moldova, iar resturile unora dintre acestea au căzut în raioanele de nord ale statului.

sursa