Principalul câștigător al alegerilor parlamentare anticipate, în cazul în care acestea ar avea loc în acest an, va fi Partidul Socialiștilor din Republica Moldova. Acestea sunt concluziile Barometrului electoral, ediția din ianuarie, prezentat de  Compania Date Inteligente (IData), transmite subiectulzilei.md.

Potrivit acestui studiu, 50 la sută dintre experții care au participat la cercetare susțin că în cazul unui scrutin parlamentar anticipat, cel mai mult va avea de câștigat PSRM. Alți 35 la sută din experții cred că principalul beneficiar al unui astfel de scrutin anticipat ar fi Partidul Acțiune și Solidaritate. Doar câte 5% din experți susțin că ar câștiga, în cazul anticipatelor, PDM, Partidul Șor și Partidul Nostru. 

În același timp, 70% dintre experți sunt de părerea că în acest an este puțin probabil că vor avea loc alegeri parlamentare anticipate, 10 % – deloc probabil, iar 5% cred că aproape sigur vor fi și 15% – că există șanse bune.

Conform aceluiași studiu, 100% dintre experți susțin că PSRM, PAS și PDM vor accede în Parlament pe liste de partid. Doar câte 35% au spus că asemenea șanse le mai au PPDA și Partidul Șor.