În cadrul unei importante ședințe a Primăriei Chișinău, primarul Ion Ceban a făcut declarații referitoare la presiunile exercitate de către partidul de la Guvernare, PAS, asupra primarilor din întreaga țară. Ceban a acuzat PAS că folosește tactici de șantaj și sperie edilii locali pentru a obține sprijinul lor în perspectiva alegerilor locale.

Primarul a denunțat modul în care reprezentanții PAS merg prin suburbii și răspândesc informații false despre el și despre Partidul Mișcarea Alternativa Națională (MAN). El a solicitat cu fermitate ca partidele să înceteze aceste practici și să nu mai intimideze primarii. Ceban a subliniat că aceste metode sunt utilizate în toată țara și că scopul PAS este de a crea impresia că mai mulți primari ar fi de partea lor.

Ion Ceban a evidențiat faptul că mulți primari au fost șantajați cu dosare penale și că pentru prima dată în istoria Republicii Moldova primarii refuză să se asocieze cu guvernarea. El a criticat modul în care PAS încearcă să impună candidați din partea lor, amenințând că primarii care nu se asociază cu partidul nu vor primi fonduri pentru dezvoltare sau nu vor beneficia de proiecte din programul “Satul European”. Ceban a pus sub semnul întrebării democrația pe care ne-am dorit-o cu toții în fața acestor tactici politice.

Primarul a dezvăluit și că reprezentanții PAS încearcă să discrediteze persoana sa prin propagarea zvonurilor că va fi reținut penal. Totodată, el a anunțat că va continua să informeze misiunile diplomatice despre aceste încălcări și va aduce cazuri concrete în atenția opiniei publice.

„Partidul MAN va merge în alegerile locale cu lista sa de consilieri. Ziceam că în calitate de primar am realizat multe proiecte, dar împreună cu consilieri municipali, voi moderniza acest oraș și suburbiile la maximum în viitorul mandat. Vom lucra în ciuda voastră și vom fi mulți, încetați să umblați cu sperietorile și lucrați măcar ceva ce ați promis oamenilor”, a declarat Ceban.

În final, Ceban a acuzat PAS că intenționează să reducă prețul gazului înainte de alegeri, catalogând această acțiune drept o manevră electorală și a subliniat că oamenii așteaptă rezultate concrete, nu doar promisiuni ieftine.