Administrația municipiului Chișinău este ținta unei ofensive instituționale fără precedent, fiind folosite pe larg, prin intermediul campaniilor periculoase și canalelor de informare controlate politic, instrumente precum dezinformarea și știri false. Anunțul a fost făcut azi-dimineața de primarul Capitalei, Ion Ceban, care îndeamnă oamenii să fie vigilenți și să se informeze din sursele oficiale ale municipalității.

„Atacul poartă un caracter complex și se desfășoară pe mai multe planuri. De la constrângeri bugetare și tentative de a controla politic direcțiile municipale, până la proteste false și campanii ghidate de dezinformare. Atacul împotriva Chișinăului este amplificat prin canale de informare controlate politic, bloggeri și formatori de opinie rău intenționați. Spre regret, sunt folosite pe larg instrumente periculoase, precum dezinformarea și știri false. Zilnic, în Chișinău sunt produse și distribuite materiale și postări tendențioase menite să justifice această ofensivă împotriva administrației capitalei”, declară edilul Ion Ceban.

Primarul Capitalei îi îndeamnă pe oameni să fie vigilenți, deoarece autorii acestor acțiuni periculoase își doresc o administrație marionetă în Chișinău și pregătesc o escaladare a tensiunilor în jurul primăriei Capitalei.

„Vă îndemnăm să fiți vigilenți! Verificați informațiile care vizează viața din Capitală și nu promovați informațiile tendențioase și false. Vă invităm să vă informați din sursele oficiale ale Primăriei municipiului Chișinău, unde sunt publicate informații veridice și ușor de verificat. Informați-vă din prima sursă: chisinau.md – site-ul oficial al Primăriei și canalul nostru de telegram; transparenta.chisinau.md/ – aici verificați cum sunt gestionați banii din bugetul municipal; proiecte.chisinau.md – aici verificați toate proiectele realizate în Chișinău; Și toate site-urile oficiale ale direcțiilor și întreprinderilor municipale”, se mai arată în mesajul lui Ion Ceban.