Prima ședință săptămânală a PDM din 2018, în noul sediu. Deciziile luate la partid

Partidul Democrat din Moldova (PDM) s-a întrunit astăzi în prima ședință săptămânală a formațiunii din anul 2018, în noul sediu. Purtătorul de cuvânt al partidului, Vitalie Gamurari a declarat în cadrul unui briefing de presă că a fost o ședință de totalizare, în care s-a discutat despre rezultatele și obiectivele partidului. Totodată, acesta a menționat că în cadrul ședinței s-a decis că PDM nu se va implica în confruntările politice ce ar putea avea loc în acest an electoral.

„A fost o ședință de totalizare. Au fost discutate și stabilite rezultatele și restanțele Parlamentului și Guvernului în 2017”, a spus purtătorul de cuvânt.

Gamurari a precizat că mai multe detalii vor fi oferite în cadrul ședinței comune Parlament-Guvern, care va avea loc astăzi și va putea fi urmărită pe Rlive.md.

Potrivit lui Gamurari, în anul 2018 PDM va avea o tactică clară, și anume ”va lucra în beneficiul cetăţeanului, renunţând la luptele politice”.  

”PDM va lucra în beneficiul cetăţeanului şi va încerca să implementeze  programul de guvernământ, fără să se implice în anumite lupte politice. Poate va fi pentru prima dată în Republica Moldova, veți vedea că este posibil ca partidul de guvernare, inclusiv în anul electoral, să facă faţă promisiunilor pe care le-a făcut, dar şi acelor politici pe care le promovează. S-a găsit şi o soluţie prin care membrii Guvernului nu vor fi implicaţi în activitatea politică, să fie lăsaţi să-şi facă lucrul calitativ”, a declarat Vitalie Gămurari.

Tot în această ședință au fost prezentate departamentele de specialitate ale Partidului Democrat, care vin ca support politic și de experitiză pentru Guvern și Parlament, fiind nouă la număr:

  1. Ideologie, politici și strategii
  2. Politică externă și integrare europeană
  3. Economie, buget, finanțe, infrastructură și transport
  4. Justiție și politici legislative
  5. Dezvoltare regională, agricultură și protecția mediului
  6. Relații regionale și administrație publică locală
  7. Social și sănătate
  8. Educație, cultură, tineret și sport
  9. Securitatea statului și ordinea publică 

„Aceasta este o practică care există și în alte state. Aceste departamente vor veni cu propuneri, idei și strategii. Interesul principal al PD este bunăstarea cetățeanului din Moldova”, spune Gamurari.

La final, Vitalie Gamurari a declarat că PDM nu are adversari politici în alegeri și se concentrează pe realizarea promisiunilor și reformelor demarate.

Menționăm că membrii Partidului Democrat și-au schimbat sediul. Nouă „casă” a democraților este vechea „casă” a Partidului Comuniștrilor, situată pe strada Armenească 44/3.