Surse bine-avizate din mai multe instituții guvernamentale (trei ministere și 2 departamente) au confirmat pentru jurnaliștii portalului Evenimentul.MD faptul că, de câteva săptămâni sunt bombardați cu solicitare de informații din partea Președinției (de obicei, solicitările sunt semnate de către Andrei Spînu, șeful Aparatului Președinției, Rozalina Albu, adjunctul șefului Aparatului Președinției, dar și alți consilieri prezidențiali) pe diferite subiecte.

Ulterior, aceste surse au spus că, informația livrată Președinției de instituțiile guvernamentale apar în diferite mass media pro-prezidențiale, sub forma de „investigații jurnalistice”. Toate sursele din aceste instituții guvernamentale (toți pot proba acest fapt prin schimbul de scrisori oficiale) sunt nedumeriți de modul în care Președinția țării este folosită pe post de canal de scurgere a informației către mass media.

„Este ciudat, pentru că în cazul în care instituțiile de presă vin cu solicitări de informații către noi, le oferim toată informația cerută. De ce a fost nevoie ca Președinția să „medieze” acest flux de informații, putem doar să presupunem. Se pare că instituția prezidențială este mai interesată de scandaluri publice, decât de acțiuni concrete și politici pentru dezvoltarea țării”, a spus o sursă din cadrul unui minister de la Chișinău.

În spațiul public a mai apărut informația că Președinția ar coordona anumite „aruncări de informații” în presa loială, pro-prezidențială, cu scopul de a sustrage atenția de la problemele reale ale țării, dar și pentru a acuza oponenții politici.