Președintele Parlamentului a avut o întrevedere cu Comisarul European pentru Comerț. Care este situația economiei din țară.

Chişinău, 6 nov. /MOLDPRES/. Un pachet legislativ care conduce la eliminarea abuzurilor asupra mediului de afaceri urmează foarte curând să fie prezentat în Parlament, a anunțat președintele Parlamentului, Andrian Candu, la întrevederea cu Cecilia Malmstrom, Comisar European pentru Comerț, relatează MOLDPRES cu referire la Direcția comunicare și relații publice a Legislativului.

Președintele Legislativului a comunicat despre măsurile întreprinse de autorități pentru facilitarea dezvoltării afacerilor și îmbunătățirea climatului investițional în Moldova. În particular, Andrian Candu a vorbit despre reducerea numărului entităților cu funcții de control, a numărului de acte permisive, diminuarea numărului de rapoarte prezentate de către agenții economici, crearea Agenției de Servicii Publice, dar și modificările la Codul Muncii. Totodată, el a menționat că pentru o mai bună implementare a reformelor și normelor promovate, în această sesiune, deputații se concentrează pe controlul parlamentar, organizând săptămânal audieri.

La rândul său, Cecilia Malmstrom, Comisar European pentru Comerț, a salutat stabilitatea politică și creșterea economică impresionantă înregistrată de Republica Moldova.