Maia Sandu a înmânat ieri „Ordinul Republicii” unor personalităţi de excepţie ale R. Moldova pentru contribuţia pe care au avut-o la promovarea imaginii Republicii Moldova în lume, pentru succesele profesionale atinse, pentru spiritul civic de care au dat dovadă şi pentru implicarea activă în viaţa societăţii.„Distincţiile au fost înmânate cu prilejul celei de-a 30-a aniversări de la proclamarea Independenţei R. Moldova şi reprezintă un omagiu al muncii, talentului şi excelenţei acestor oameni.”

De asemenea, distincţia „Ordinul Republicii” a fost conferită şi unor mari personalităţi care astăzi nu mai sunt printre noi, în semn de apreciere a contribuţiei lor la constituirea Republicii Moldova ca stat independent, suveran şi liber.

Tot ieri, Preşedinta Maia Sandu a înmânat distincţiile mai multor cadre didactice din diferite instituţii de învăţământ, mulţumindu-le pentru abnegaţie, profesionalism şi pentru optimismul şi creativitatea cu care muncesc zi de zi.  „Vrem să construim un sistem educaţional pe potriva provocărilor prezentului şi viitorului. Vrem să construim o societate care preţuieşte educaţia. Putem face acest lucru împreună, apreciind şi încurajând munca profesorilor care îşi fac datoria cu multă dăruire.”, a notat preşedintele Maia Sandu, într-o postare pe pagina de Facebook.