O bilă metalică de origine necunoscută a fost descoperită pe coasta orașului Hamamatsu din prefectura japoneză Shizuoka. Ziarul Nishinippon Shimbun a raportat descoperirea la 21 februarie.

Bila are un diametru de 1,5 m. Are o suprafață netedă de culoare bej cu pete maro, probabil de la rugină. Are proeminențe cu găuri pe ambele părți, relatează iz.ru.

Poliția a izolat locul în care a fost găsită bila. Localnicii au fost avertizați în legătură cu o amenințare cu bombă.

Diverse obiecte în formă de bilă cu destinație nespecificată au fost descoperite în diferite părți ale lumii în ultimele zile. Armata americană, de exemplu, a reperat un balon în spațiul aerian deasupra Alaskăi pe 10 februarie, după care a fost doborât. Obiectul a fost urmărit timp de 24 de ore și a fost doborât la granița dintre SUA și Canada, deasupra părții nord-estice a Alaskăi.

A doua zi, forțele armate canadiene și americane au doborât ținta aeriană deasupra teritoriului Yukon, în nord-vestul țării. Soldații au recuperat epava pentru a o examina în continuare. Premierul Canadei, Justin Trudeau, a declarat că a ordonat doborârea obiectului neidentificat.

În plus, în noaptea de 3 februarie, un balon uriaș, probabil chinezesc, a fost văzut pe cerul Statelor Unite. Ulterior, șeful Pentagonului, Lloyd Austin, a declarat că armata americană, în numele lui Joe Biden, a doborât un balon aparținând RPC care intrase în spațiul aerian al SUA.

sursa