Pavel Filip: „Reforma Guvernului nu trebuie să afecteze implementarea Agendei de Asociere RM-UE”

Premierul Pavel Filip a prezidat ieri ședința Comisiei Guvernamentale pentru Integrare Europeană (CGIE), în care au fost analizate rezultatele realizării Planului naţional de acţiuni pentru implementarea Acordului de Asociere Republica Moldova – Uniunea Europeană (PNAA) în primul semestru al anului curent, transmite subiectulzilei.md

Prim-ministrul a solicitat membrilor Executivului să rămână concentrați pe implementarea angajamentelor asumate de țara noastră în fața Uniunii Europene și să respecte termenii stabiliți de realizare a acțiunilor.

„Reforma Guvernului nu trebuie să afecteze implementarea Agendei de Asociere Republica Moldova – Uniunea Europeană. Din contra, trebuie să fim mai organizați și să avem rezultate mai bune”, a subliniat Pavel Filip.

Rezultatele implementării PNAA în primul semestru vor fi reflectate în raportul care urmează a fi publicat săptămâna viitoare de Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene.

De asemenea, în cadrul şedinţei s-a discutat despre valorificarea cotelor de export a produselor moldoveneşti pe piaţa UE.

Potrivit ministrului Economiei și Infrastructurii, Octavian Calmîc, pe parcursul primelor cinci luni ale anului curent, cota exporturilor Republicii Moldova pe piața europeană a fost de aproximativ 63 % din volumul total al acestora. La unele categorii de produse cotele de export oferite țării noastre au fost deja valorificate și s-a solicitat majorarea lor.