Pagubele provocate de deputații PAS și DA în parlament se ridică la peste 60 de mii de lei. Anunțul a fost făcut de Secretarul general al Parlamentului, Adrian Albu. Acesta a precizat că mai mult aparataj electronic s-a deteriorat total, iar suma prejudiciului este de aproape 16 mii de lei. Totodată, o parte din utilaj a fost distrusă parțial, prejudiciul fiind de 46 de mii lei.

Președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi, a solicitat să se facă o investigație internă și să se stabilească concret cine se face vinovat de deteriorarea bunurilor Parlamentului, procurate din banii publici.

” Dacă vom continua tot așa nu vom avea din nou unde munci, vom căuta să închiriem clădiri. Noi nu facem economii ca cineva să își bată joc”, a spus Greceanîi.

Deputații PSRM au cerut ca cei care se fac vinovați de bunurile distruse în Parlament să achite reparația din propriul buzunar.

Amintim, în cadrul ședinței de joi a Parlamentului, deputații PAS au blocat tribuna, au smuls mai multe microfoane, iar președintele fracțiunii PAS, Igor Grosu, a aruncat apă  peste utilaj. În rezultat, a ars întregul bloc electronic amplasat pe masa președintelui Parlamentului.