Olanda va rămâne partenerul de încredere al Moldovei în eforturile de modernizare a ţării, de atragere a investiţiilor şi de implementare a agendei europene.

Declaraţia a fost făcută de ministrul olandez de Externe, Hanke Bruins Slot, în cadrul unei întrevederi la Chişinău cu premierul Dorin Recean, a comunicat pentru Infotag serviciul de presă al Guvernului.

„Realităţile de astăzi demonstrează cât de importantă este Moldova pentru UE. Iar noi vom fi alături de voi pentru a contribui la valorificarea tuturor oportunităţilor pe care le oferiţi”, a asigurat Slot.

Dorin Recean a apreciat sprijinul acordat Moldovei de către Olanda, care contribuie la consolidarea mai multor sectoare-cheie, precum şi sprijinul acordat Ucrainei, datorită căruia atât Moldova, cât şi întregul continent european se bucură de pace.

„Europa înseamnă pace, securitate şi prosperitate. Este modelul după care ne modernizăm ţara şi principalul obiectiv spre care ne îndreptăm într-un ritm accelerat. În acelaşi timp, ne concentrăm pe redresarea economică şi atragerea investiţiilor străine în economia naţională pentru a crea noi locuri de muncă şi a îmbunătăţi nivelul de trai al poporului nostru”, a declarat Recean.

Participanţii la întrevedere au discutat despre pregătirile pentru forumul de afaceri care va avea loc în cadrul Zilelor Republicii Moldova în Olanda, în perioada 28-30 iunie, precum şi despre lupta împotriva atacurilor hibride ale Rusiei şi importanţa asigurării independenţei mass-media.

sursa