Ministrul Dezvoltării Economice şi Digitalizării, Dumitru Alaiba, a calificat Austria drept “unul dintre cei mai importanţi investitori din Balcani”.

Potrivit Infotag, Alaiba a scris acest lucru pe reţelele de socializare după o întrevedere la Viena cu ministrul federal austriac al Muncii şi Economiei, Martin Kocher, în cadrul căreia au discutat despre oportunităţile de “consolidare a relaţiilor comerciale şi modalităţile de accelerare a cooperării economice între cele două state”.

Oficialul a menţionat necesitatea de a atrage cât mai mult posibil “mai mult capital austriac în Moldova, creând astfel locuri de muncă bine plătite”.

„Austria se numără printre cei mai importanţi zece investitori în Moldova. Dar există un potenţial semnificativ de dezvoltare. Astăzi avem în ţară mai puţin de 100 de companii cu capital austriac, iar volumul investiţiilor acestora în capitalul autorizat este de circa 647,1 milioane de lei. Prin comparaţie, România are 7.500 de astfel de companii”, a spus Alaiba.

La Viena, ministrul a participat la Conferinţa privind provocările geopolitice ale ţărilor din regiunea Dunării, unde a vorbit despre eforturile Republicii Moldova pe calea integrării europene.

„Promovăm reformele economice, liberalizăm economia noastră, oferim oportunităţi de dezvoltare pentru antreprenori pentru a crea locuri de muncă bine plătite”, a spus Alaiba.

sursa