În decursul unui an au fost raportate în România din partea INSP în total 2.805 îmbolnăviri cu pojar, respectiv trei cazuri de deces, iar numărul cazurilor a crescut într-o săptămână cu aproape 100 – relata portalul Maszol citat de Rador Radio România.

În cazul deceselor este vorba despre doi sugari de 7 luni din judeţul Braşov, care nu au putut fi încă vaccinaţi cu serul cu 3 componente, iar cea de-a treia victimă a fost un bărbat de 35 de ani din Bucureşti care nu a fost vaccinat împotriva acestei boli şi avea şi alte probleme.

Cazurile au fost semnalate din 34 de judeţe şi din Capitală. Cele mai multe cazuri sunt din judeţul Mureş (761), Braşov (657), Cluj (201) şi din Bucureşti (378).

Ministerul Sănătăţii din România anunţase epidemia la începutul lunii decembrie, făcând posibilă vaccinarea copiilor de 9-11 luni, respectiv şi imunizarea copiilor încă nevaccinaţi. Ministrul de resort  a precizat şi faptul că epidemia se manifestă atât de virulent  din cauza numărului mare de copii nevaccinaţi.