Poliția columbiană investighează un atac cu acid comis împotriva unei activiste pentru drepturile omului, Lilia Patricia Cardozo, în regiunea Boyaca, din nord-vestul Columbiei, potrivit CNN.

Cardozo este directoarea ONG-ului Platforma feministă Boyacense care militează pentru drepturile femeii.

Un atacator necunoscut a aruncat o substanță chimică asupra lui Cardozo în timp ce aceasta se plimba într-un parc. Femeia este sub observație medicală deoarece a suferit răni în partea stângă a feței, a scris purtătorul de cuvânt al ONG-ului pe Facebook.

Spitalul Universitar San Rafael de Tunja a precizat că substanța chimică aruncată asupra lui Cardozo i-a afectat 4% din corp, inclusiv fața, și pieptul.

Cardozo a fost ținta unor amenințări cu moartea în 2022, ceea ce a determinat autoritățile colimbiene să aprobe un protocol de siguranță pentru a o proteja începând din septembrie anul trecut. Totuși, protocolul nu a fost aplicat corespunzător.

Primarul din Tunja, Alejandro Funeme, a declarat că protocolul a fost implementat cu întârziere, pe 14 februarie, din cauza lipsei de fonduri. Poliția locală investighează incidentul.

sursa