Noul lider PDM Vlad Plahotniuc: Cel mai bun loc, pe care PDM-ul trebuie să-l ocupe ca să fie aproape de oameni, nu este pe scena politică, nici lumina reflectoarelor

Partidul Democrat trebuie să facă o altfel de politică, să fie mai aproape de oameni şi nu doar în lumina reflectoarelor. Este declaraţia noului lider al PD Vlad Plahotniuc înainte de a fi ales în această funcţie.

„A venit momentul ca PD să vină cu o nouă modalitate de a face politică, condiţionată tocmai de schimbările pe care oamenii le cer. Cel mai bun loc, pe care PDM-ul trebuie să-l ocupe ca să fie aproape de oameni, nu este pe scena politică, nu este în lumina reflectoarelor unde fiecare partid îşi joacă roalul şi aşteaptă apoi aplauzele. Nu pe scena politicii trebuie să ne înghesuim noi de rând cu alte partide, dar trebuie odata să coborâm între oameni, să nu-i mai privim de sus, căci asta e marea greşeală care ţine partidele departe de oameni!

Şi apoi, când un partid are posibilitatea să facă asta mai bine ca oricând, dacă nu atunci, când este la guvernare?”, a declarat Plahotniuc în discurusul său dinaintea votării rostit în faţa a peste 1000 de invitaţi.

Totodată, Vlad Plahotniuc este de părere că actuala clasă politică trebuie să ofere oamenilor mai multe posibilităţi de a se implica în activitatea partidului.

„Trebuie să înţelegem, că le vine vremea tuturor celor care fură, să stea la puşcărie, indiferent de relatiile sau “blatul” pe care-l are.

PDM-ul va veni cu o iniţiativă de reformare a clasei politice, începând de la optimizarea Parlamentului şi a Guvernului, transmiterea reală în mâna poporului a controlului asupra Parlamentului, identificarea pârghiilor, prin care cetăţenii să-i poată sancţiona pe cei care nu îşi fac treaba în timpul mandatului.

Noi, ca partid, vom avea doar de câştigat din asta, la fel şi ţara noastră”, a explicat noul președinte al PDM.

El a mai subliniat că Partidul Democrat să devină partidul care preia activ agenda reală a oamenilor şi o implementează zi de zi, cu ajutorul colegilor Guvernului și Parlamentului.