La ultima ședință a CSE din 25 februarie 2022, au fost luate următoarele decizii care să rezolve problemele oamenilor din țara noastră, în special cele legate de criza prețurilor:

*Se va limita adaosul comercial pentru următoarele produse: carne de porc pe os; carne de pasăre; pește congelat; zahăr din sfeclă; paste; ouă; cartofi, ceapă, varză albă, morcov și sfeclă roșie în stare proaspătă. Acest lucru se efectuează pentru a limita creșterea nejustificată a prețurilor pentru produsele sociale.

* Se interzice exportul de grâu pe perioada stării de urgență, începând cu 1 martie. Această decizie se ia pentru a crește siguranța alimentară a țării în această perioadă de risc.

*Se prelungește contractul existent cu furnizorul de energie electrică, la prețul existent și menținerea condițiilor financiare și contractuale existente până la 31 martie 2023. În paralel, se suspendă procedura de licitație pentru achiziția energiei electrice inițiate de către furnizorii de ultimă opțiune.

*Se suspendă procedura de revizuire a tarifului la energie electrică timp de o lună, timp în care se va elabora de către Ministerul Muncii și Protecției Sociale un program de compensare țintită a cheltuielilor la energia electrică pentru populația social-vulnerabilă.

*Se va simplifica procedura de import al ajutoarelor umanitare de către Serviciul Vamal.