Inițiativa ONG-urilor Watchdog şi Institutul de Politici Publice, afiliate PAS și care au anunțat organizarea unui sondaj de tip exit-poll prin telefon, în ziua alegerilor prezidențiale, este luată în furci și de fruntașii Platformei DA. Astfel, jurnalistul și deputatul Vasile Năstase, consideră că acest proiect reprezintă încă o tentativă de manipulare a opiniei publice.

“Văd că unii nu se mai satură de manipulat opinia publică. Ce fel de exit-poll la telefon, bre? De unde ați căzut? Și apoi, la un simplu calcul matematic, pentru acest spectacol de circ se vor consuma cam 12 mii de euro din bugetul de 100 de mii al contribuabililor de peste hotare. Bravos, socio-politruci!”, scrie Năstase, într-o postare pe Facebook.

Amintim că și Comisia Electorală Centrală a anunţat, într-un comunicat de presă, că nu a autorizat efectuarea acestui sondaj de tip exit-poll şi va sesiza Centrul pentru Protecția Datelor cu Caracter Personal, Consiliul Audiovizualului și oamenii legii pentru a documenta și investiga cazul. Potrivit autorităţii electorale, prin această metodă ar putea fi compromis caracterul secret al votului, întrucât alocarea opțiunii expuse de alegător cu numărul de telefon presupune identificarea persoanei.