O dispută pe marginea unei dezbateri electorale s-a încins între doi candidați de pe circumscripția Orhei. Valeriu Munteanu și Ilan Shor se acuză reciproc pe paginile lor de Facebook.

Afaceristul cu o reputație dubioasă, Ilan Shor, îi sugerează lui Valeriu Munteanu, care îi este contracandidat în circumscripția uninominală Orhei, să renunțe la competiția electorală și îi propune în mod sarcastic, „din milă”, să se angajeze la o întreprindere agricolă pe care Ilan Șor spune că are de gînd să o deschidă în colhozul „Comuna de vis” din Jora de Mijloc.

Într-o declarație remisă presei, Ilan Shor i se adresează lui Valeriu Munteanu într-o manieră familiară, numindu-l ipocrit și acuzîndu-l că, împreună cu partidul cu care a fost la guvernare din 2019, s-ar face responsabil de sărăcia din țară.

„Valerică, este rezultatul acțiunilor părtașilor tăi de mai ieri, dar și al acțiunilor tale personale. Dar, bineînțeles, nu vei recunoaște aceasta, pentru că tu nu ai rușine”, menționează Ilan Șor. În contextul dezbaterilor electorale care urmează să fie organizate, Ilan Șor a spus că nu are ce discuta cu Valeriu Munteanu, afirmînd că acesta, pe cînd a fost primar de Floreni, nu a făcut nimic pentru satul natal decît un drum spre propria casă.

Astăzi și candidatul blocului electoral ACUM a venit cu reacție în care spune că „Executorul furtului miliardului, condamnatul penal Ilan Șor, se teme să vină cu mine la o dezbatere sinceră, deschisă, fără bodyguarzi și provocatori plătiți din banii furați.

Nu cred că Shor a înțeles ce i-au scris în mesaj angajații săi, pentru că treaba lui în viață nu este să scrie și să citească, ci să fure și să se ascundă pe banii furați. Șor va fi țapul ispășitor. Și tot la pușcărie va sfîrși. De asta se teme Șor și asta arată la început de campanie. Ceasul bate pentru el, iar cele 28 de zile trec foarte repede”, scrie Munteanu.