În ciuda faptului că partea rusă neagă informațiile recente privind livrările de muniții nord-coreene, acestea au ajuns deja “aproape sigur” în depozitele din vestul Rusiei, potrivit actualizării pe care o prezintă zilnic serviciile de informații britanice, transmite BBC.

Aceste depozite sunt folosite pentru a aproviziona cu muniție trupele rusești din Ucraina.

Dacă Phenianul poate menține acest nivel și această viteză de livrări (peste 1.000 de containere în ultimele săptămâni), va deveni unul dintre principalii furnizori străini de arme ai Rusiei – alături de Iran și Belarus.

Nu este clar ce a fost de acord Rusia să ofere în schimb Coreei de Nord, notează raportul. Oficialii serviciilor de informații consideră că este puțin probabil ca întregul pachet să fi fost deja convenit, dar este probabil ca acest lucru să fie ceea ce s-a discutat în timpul vizitelor recente ale unor înalți oficiali ruși în Coreea de Nord.

Este probabil ca pachetul să includă asistență financiară, alte tipuri de sprijin economic, furnizarea de tehnologie militară și cooperare în alte domenii, cum ar fi explorarea spațiului, spun oficialii serviciilor de informații.

sursa