Moldova, mai atractivă pentru investitorii străini. Agenția Moody’s a schimbat ratingul de țară a Moldovei

Moldova a devenit mai atractivă pentru investitorii străini. Agenția Moody’s a schimbat ratingul de țară a Moldovei de la Negativ la stabil. Aceasta se datorează faptului că Moldova a reușit anul trecut să obțină acord de finanțare cu FMI și astfel să deblocheze finanțarea externă.

Potrivit unui comunicat emis de către Executiv, schimbarea calificativului vine după ce au fost reduse riscurile pentru asistență financiară externă precum și datorită promovării unui nou cadru legal de reglementare a instituțiilor bancare din țara noastră. Totodată, schimbarea ratingului este și o apreciere a stabilității politice din anul trecut.

De asemenea, specialiștii agenției internaționale Moody’s au apreciat măsurile luate pentru asigurarea independenței Băncii Naționale a Moldovei și a transparenței în activitatea instituțiilor financiar-bancare. În același timp, au fost luate în considerație și beneficiile reformei administrației publice, care vine să sporească productivitatea autorităților și să reducă influența grupurilor de interese, precum și cele ale reformei sistemului de pensii, care va contribui pozitiv la îmbunătățirea sustenabilității fiscale a Republicii Moldova.