Ministrul Muncii, Alexei Buzu, a declarat că în această iarnă vor fi mai puține resurse financiare pentru compensarea facturilor la resursele energetice. De asemenea, acesta a spus că au fost introduse două categorii noi de vulnerabilitate. Ministrul a făcut declarații în cadrul unei emisiuni TV.

„Suntem în plin proces de a clarifica toate detaliile legate de procesul de compensații. În vara acestui an am făcut modificări la legislația în vigoare, am introdus două categorii noi, vor fi șapte în total. Am făcut acest lucru pentru a ținti și mai bine gospodăriile cu venituri mai mici, ținând cont că în acest an prețul la sursa de energie va fi mai mic comparativ cu anul trecut. Este vorba despre categoriile „extrem de vulnerabil” și „fără vulnerabilitate””, a spus Alexei Buzu, transmite unimedia.info.

De asemenea, acesta a menționat că, în prezent, reprezentanții Ministerului Muncii și ai Ministerului Energiei discută pentru a înțelege care va fi prețul la sursa de energie reglementată pentru perioada rece și cu colegii de la Ministerul Finanțelor pentru a identifica resursele necesare.

„În acest an nu sunt resursele pe care le-am avut la începutul perioadei reci a anului trecut. Am avut susținere din partea partenerilor, în acest an suportul a fost redirecționat în alte direcții. Compensații vor fi, dar nu la nivelul anului trecut”, a mai declarat Alexei Buzu.