Reprezentantul Mișcării Alternativa Națională, Victor Pruteanu, a transmis o solicitare Parlamentului prin care cere demiterea președintei Comisiei Electorale Centrale, Angela Caraman. Acțiunea este motivată de încălcările repetate ale jurământului și normelor Codului Electoral comise de Caraman.

„Cerem eliberarea din funcție a doamnei Caraman, care a încălcat jurământul. A făcut în repetate rânduri declarații politice în defavoarea Mișcării Alternativa Națională, lucru care contravine Codului Electoral și eticii profesionale. Președintele CEC trebuie să fie un etalon al imparțialității și corectitudinii politice, fără să protejeze, ori să denigreze actorii politici”, a declarat Victor Pruteanu.

Potrivit MAN, Angela Caraman a încălcat principiile imparțialității prin declarațiile sale politice, atât pe rețelele de socializare, cât și în cadrul emisiunilor televizate, orientate împotriva formațiunii conduse de Ion Ceban.

„Astfel de acțiuni subminează credibilitatea și profesionalismul necesar în cadrul CEC. MAN consideră că astfel de comportamente, care denotă neprofesionalism și incompetență, nu își au locul într-o instituție cheie precum Comisia Electorală Centrală. Prin urmare, cerem cu fermitate eliberarea din funcție a doamnei Caraman pentru încălcarea flagrantă a jurământului și a Codului Electoral”, se arată în comunicatul formațiunii.