Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, se află astăzi în Ucraina, unde participă la Summitul Bucha 2023, la invitația președintelui Ucrainei, Volodymyr Zelenskyy. Informația a fost confirmată de șefa statului pe contul său de Twitter.

Twitter
Sursa: Twitter

„Astăzi, poporul Republicii Moldova este alături de comunitatea globală în amintirea terorii provocate civililor din Bucea în urmă cu un an. Îi onorăm pe cei nevinovați. Democrațiile trebuie să lucreze împreună pentru a se asigura că aceste atrocități sunt investigate și pedepsite”, a menționat Maia Sandu.

Potrivit presei ucrainene, la eveniment participă premierul slovac Eduard Geger, premierul sloven Robert Golob și premierul croat Andrej Plenkovic.

Ucraina marchează astăzi, 31 martie, un an de când trupele ruse s-au retras din suburbia Bucea a Kievului, lăsând cadavrele civililor executați împrăștiate pe străzi în ceea ce a devenit un simbol al presupuselor crime de război rusești. La un an de la masacrul care a înfiorat întreaga lume, președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a venit cu un mesaj pe rețelele de socializare în care a dat asigurări: toți cei vinovați vor răspunde pentru crimele comise.

sursa