Primarul general al Chișinăului, Ion Ceban, a recunoscut că ieri a făcut o greșeală în ceea ce privește salariul consilierilor municipali. Într-un live pe Facebook, el a explicat că în decembrie anul trecut, consilierii au votat pentru a-și majora indemnizațiile de la 3300 de lei pe zi la 4000 de lei pe zi, dar acest proiect nu a fost aplicat pentru că era contrar legii. El a comparat aceste sume cu salariul minim pe economie, care este de 4000 de lei pe lună, și a spus că este inadmisibil ca un consilier să primească atât de mult pentru o zi de muncă.

“Da. În decembrie, consilierii municipali au înaintat și au aprobat un proiect de decizie prin care să le fie majorată până la 4 mii de lei această indemnizații. Pierzi, accentuez îndemnizație pentru fiecare consilier că este prezent când nu este prezent, că vine, se înregistrează. Si noi sa ridicam si imaginile video în acest sens. Să vedem cine s-a înregistrat cât a stat la ședință. Deci, pentru o zi, un consilier municipal. Ei au aprobat în decembrie că trebuie să pornească 4.000 de lei pe zi, dar acest lucru a fost contrar legii și nu a trecut. Nu, ei primesc atenție 3300 de lei pe zi, ceea ce nu este mult mai puțin salariul minim. Spuneam ieri pentru o lună. Pentru un om care muncește 169 de ore, adică multe zile, este de mii de lei. Și consilierii vor să primească și ei, pentru că întind vorba, pentru că nu aprobă decizii. Tot 4.000 de lei. Este regretabil acest lucru.”, a declarat Ion Ceban.

Primarul a mai spus că nu se lasă intimidat de plângerile penale depuse împotriva lui de către reprezentanți ai Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) și ai altor formațiuni politice. El a afirmat că își va continua activitatea în interesul cetățenilor și al dezvoltării capitalei.

“Odată ce am spus că voi ridica subiectele, acestea s-au întețit. Adresare la cineva, la procuratură, din partea diferitor, a exponenți ai pasului și apendicelor, a partidului de guvernamant. Nu este nicio problema, nu este pentru prima data. Stiu ca aveti acolo dosare deja unul peste altul, inițiate sau în tentativă de a iniția. Nu mă speriati pe mine, nu speriati colegii mei. Noi ne facem în continuare datoria sârguincios pe teritoriul municipiului Chisinau.”, a mai spus Ion Ceban.