Președinta Maia Sandu a mers astăzi în orașul Sângerei unde a vizitat șantierul de construcție a drumului central, care, după mulți ani de așteptare, va fi reparat capital.

„Am vorbit cu locuitorii din zonă care, până la sfârșitul acestui an, se vor bucura de un drum de calitate europeană chiar lângă casa lor. O infrastructură mai bună contribuie la creșterea economică și la un trai mai bun pentru cetățeni”, a spus Președinta.

Anul trecut, în orașul Sângerei a fost realizat un proiect de aproximativ 15 milioane de lei, care a fost finanțat din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională și Locală, prin care au fost construite trotuare, căi de acces, terenuri  de joacă, stadioane de minifotbal și fitness. În acest an, a fost selectat spre finanțare un alt proiect pentru dezvoltare urbană de circa 20 de milioane de lei.

Șefa statului a discutat azi și cu antreprenori din raion despre problemele cu care se confruntă, despre programele de susținere a afacerilor și despre oportunitățile pe care le deschide procesul de integrare europeană pentru mediul de afaceri local. La fel, a comunicat și cu câteva persoane care lucrează la piața locală despre îngrijorările lor în contextul reformei patentei.

„Schimbările pe care le facem au ca obiectiv crearea unui mediu de afaceri corect, pentru ca cei care muncesc cinstit să se bucure de concurență loială și să obțină rezultate pe potriva efortului pe care îl fac. Cu cât mai multe afaceri de succes în țară, cu atât mai bogată va fi țara”, a subliniat Președinta Maia Sandu.