Începând cu ziua de astăzi, toate mărfurile moldovenești pot fi exportate pe piața Federației Ruse. Anunțul a fost făcut de șeful statului Igor Dodon după întrevederea cu liderul rus, Valdimir Putin

„Am convenit cu Vladimir Putin – la rugămintea președintelui Moldovei, începând cu ziua de astăzi, toate mărfurile moldovenești pot fi exportate pe piața Federației Ruse, tranzitând teritoriul Ucrainei. Odată cu anularea de către Rusia a taxelor vamale pentru mărfurile moldovenești, aceste decizii vor permite majorarea, în termeni restrânși, a cifrei de afaceri dintre țările noastre.

În cadrul întrevederii de astăzi cu Președentele Federației Ruse, am făcut un schimb de opinii cu privire la cooperarea moldo-rusă în domeniile comercial, economic și umanitar. Făcând un bilanț al celor doi ani de colaborare la nivel de șefi de state, am menționat că în prezent, sînt create toate premisele pentru ca în anul curent, relațiile de cooperare moldo-rusă să fie aduse la un nou nivel calitativ”, a scris Igor Dodon pe pagina sa de Facebook.

Președintele rus Vladimir Putin a primit o delegație din partea Republicii Moldova condusă de Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon. Delegația a inclus și Bașcanul Găgăuziei, Irina Vlach.

Fotografiile întâlnirii au fost publicate pe paginile liderilor moldoveni.

“Conducătorii celor două țări au fost de acord că produsele agricole și vinificate produse în Moldova pot fi exportate în Rusia prin teritoriul Ucrainei”, a afirmat Bașcanul Gagauziei pe pagina sa de facebook.